ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η άγρια ομορφιά του νησιού δεν μπορούσε παρά να συνδυαστεί με ονειρεμένους κολπίσκους, γκρίζα βράχια με σπηλιές και βοτσαλωτές παραλίες-αριστουργήματα της φύσης με υπέροχα νερά.

 

paralies-aero-spilia

Σπηλιά

Ένα σύμπλεγμα από βράχινες πλάκες και σκαλοπάτια στην εξωτερική πλευρά του λιμανιού. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κολυμπήσουν και να κάνουν βουτιές σε πεντακάθαρα βαθιά νερά. Πρόσβαση με τα πόδια. Η περιοχή προσφέρει δυνατότητα για καφέ και φαγητό.

Υδρονέττα

Ένα ακόμα σύμπλεγμα από βράχινες πλάκες και σκαλοπάτια κάτω από το ομώνυμο, σφηνωμένο στα βράχια, μπαράκι. Βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μετά τη Σπηλιά και διαθέτει πεντακάθαρα βαθιά νερά και εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα.

 

Αυλάκι

Το Αυλάκι είναι μια μικρή παραλία με βότσαλο και μια μικρή τσιμεντένια επιφάνεια πάνω στα βράχια. Έχει υπέροχα νερά και εύκολη πρόσβαση με τα πόδια, 10 περίπου λεπτά από το λιμάνι της Ύδρας.

Καμίνι

Οργανωμένη παραλία με βότσαλο και πεντακάθαρα νερά, δίπλα στο λιμανάκι του ομώνυμου οικισμού Καμίνι. Η πρόσβαση είναι εύκολη και με τα πόδια από το λιμάνι της Ύδρας (15-20 περίπου λεπτά), ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο. Προσφέρονται δυνατότητες φαγητού και διαμονής.

Βλυχός

Οργανωμένη παραλία με γκρίζο βότσαλο και κρυστάλλινα νερά. Η πρόσβαση γίνεται με εκδρομικά σκάφη (5 λεπτά) αλλά και με τα πόδια, 40 περίπου λεπτά από το λιμάνι, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο. Προσφέρονται δυνατότητες φαγητού και διαμονής.

Πλάκες

Σε απόσταση 7 λεπτών με σκάφος από το λιμάνι της Ύδρας βρίσκεται η παραλία Πλάκες, πλήρως οργανωμένη με πεντακάθαρα γαλανά νερά. Έχει μικρό βότσαλο και προσφέρει δυνατότητες φαγητού και διαμονής. Η πρόσβαση γίνεται με εκδρομικά σκάφη, σε τακτικά δρομολόγια.

Μαντράκι

Το Μαντράκι βρίσκεται αριστερότερα του λιμανιού, στο εσωτερικό ενός μικρού κλειστού κόλπου. Η παραλία έχει άμμο και η πρόσβαση γίνεται με σκάφη αλλά και με τα πόδια (20-30 περίπου λεπτά) από λιμάνι της Ύδρας. Η περιοχή προσφέρει δυνατότητα για καφέ, φαγητό και διαμονή.

Μπίστι

Ο νοτιότερος όρμος του νησιού, το Μπίστι, μια οργανωμένη παραλία με πρασινογάλανα νερά δίπλα σε κατάφυτο δάσος. Ιδανική για ψαροντούφεκο και καταδύσεις. Η πρόσβαση γίνεται με εκδρομικά σκάφη που εκτελούν καθημερινά τακτικά δρομολόγια.

Αγ. Νικόλας

Ο Άγιος Νικόλαος βρίσκεται στην νοτιοδυτική ακτή του νησιού. Η παραλία έχει ανοιχτόχρωμο βότσαλο και υπέροχα καταγάλανα νερά. Είναι από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού, οργανωμένη και προσφέρεται για κολύμπι και ηλιοθεραπεία. Η πρόσβαση γίνεται με εκδρομικά σκάφη που εκτελούν καθημερινά τακτικά δρομολόγια.

 

Για τους λάτρεις της απομόνωσης!

Μώλος

Πρόκειται για μια ήσυχη παραλία με αμμουδιά, καλά προστατευμένη μέσα σε ένα φυσικό κολπίσκο. Βρίσκεται νοτιότερα της Ύδρας, μετά τον Παλαμιδά και η πρόσβαση γίνεται με θαλάσσιο ταξί.

Κάουμιθι

Aρκετά απομονωμένη παραλία που βρίσκεται μετά τον Μώλο. Η πρόσβαση και εδώ γίνεται με θαλάσσιο ταξί. Έχει χοντρό βότσαλο και βρίσκεται στην άκρη μιας πευκόφυτης περιοχής.

Νισίζα

Bρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, κοντά στην περιοχή της Επισκοπής. Έχει ωραία παραλία με βότσαλο. Η πρόσβαση και εδώ γίνεται με θαλάσσιο ταξί.

Κλιμάκι

Mια ακόμα βοτσαλωτή μικρή παραλία που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. H πρόσβαση γίνεται με θαλάσσιο ταξί. ιδιωτικό σκάφος ή γαϊδουράκι.

Λιμιώνιζα

Bρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού καλά προφυλαγμένη μέσα στον ομώνυμο όρμο κοντά στην Σπηλιά της Φώκιας. Αν και έρημη είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Έχει βοτσαλωτή παραλία και είναι ιδανική για ψαροντούφεκο. Η πρόσβαση γίνεται με θαλάσσια ταξί.